Tehéntúrós gombóc

Hozzávalók
50 dkg zsíros tehentúró,
2 közepes méretű tojás,
8-10 dkg gríz,
1 csipet só,
2-3 csapott ek cukor,
1 kisebb vaníliarúd kikapart magja,
1/2 citrom lereszelt héja

A tojást, a sót és a cukrot mixerrel habosra kavarjuk majd belekavarjuk a szitán áttört túrót, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a grízt és 2-3 órát hűtőbe tesszük pihenni. Ezután evőkanálnyi adagokat szaggatunk ki a masszából, kissé vizes kézzel gombóccá formázzuk és enyhén sós, gyöngyözve forró vízbe tesszük. Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 5 kb percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedegetjük és vajban pirított prézlibe forgatjuk.
Cukros tejföllel vagy vaníliasodóval meglocsolva tálaljuk.
Extra tipp: a gombócok közepébe tehetünk egy-egy szem epret vagy egy darab barackot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések