Csirkemelles shaorma
(2 személyre)
300 g csirkemell,
4 nagyobb krumpli,
2 tortilla lap,
2-3 nagyobb ecetes uborka,
2-3 nagyobb ecetes uborka,
a páchoz:
só,
bors,
pirospaprika,
petrezselyemzöld,
oregáno,
fokhagyma,
kakukkfű,
őrölt koriandermag,
őrölt köménymag,
csipetnyi fahéj,
csipetnyi szerecsendió,
olívaolaj
a szószhoz:
1,5 dl natúr joghurt,
apróra vágott mentalevél,
1 cikk zúzott fokhagyma
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és néhány órát pácoljuk majd megsütjük. A krumplit vékonyra vágjuk, bő olajban megsütjük majd papírtörlőre tesszük és leitatjuk róla az olajat.
A lepénykenyereket kicsit átmelegítjük, megkenjük a szósszal, a közepére halmozzuk a húst, a krumplit, a vékony csíkokra vágott uborkát, még locsolunk rá a szószból és összehajtogatjuk. A végét alufóliába csomagoljuk, hogy a szósz ne folyjon ki.
Ízlés szerint lehet még bele tenni hagymát, káposztát salátát vagy paradicsomot.
Aki nem szereti a nagyon intenzív ízeket, fűszerezheti a húst egyszerűbben, hagyományosan: só, bors, fokhagyma. A menta is helyettesíthető a szószban kaporral.
A lepénykenyereket kicsit átmelegítjük, megkenjük a szósszal, a közepére halmozzuk a húst, a krumplit, a vékony csíkokra vágott uborkát, még locsolunk rá a szószból és összehajtogatjuk. A végét alufóliába csomagoljuk, hogy a szósz ne folyjon ki.
Aki nem szereti a nagyon intenzív ízeket, fűszerezheti a húst egyszerűbben, hagyományosan: só, bors, fokhagyma. A menta is helyettesíthető a szószban kaporral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése