Serpenyőben sült oldalas
húsos disznóoldalas,
2 fej fokhagyma,
só,
őrölt fekete bors,
disznózsír (oldalas darabonként kb diónyi)
disznózsír (oldalas darabonként kb diónyi)
Fedő alatt, lassú tűzön elkezdjük párolni. Ha a vizet kezdi elfőni és még nincs megkészülve meleg vízzel pótoljuk. Amikor a víz teljesen elpárolog róla és a hús megpuhult, rátesszük a zsírt és a darabokat mindkét oldalukon szép pirosra sütjük.
Az oldalast feldaraboljuk a csontok mentén vagy ha kicsontoztuk akkor ujjnyi vagy kétujjnyi darabokra vágjuk, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk és serpenyőbe tesszük. Melléje teszünk 1-2 félbevágott fej fokhagymát vagy ráhalmozzuk a vékonyra szeletelt fokhagymacikkeket és egy kevés vizet öntünk alája.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése