Mézeskalácsos tiramisu

Hozzávalók


1,5 dl frissen főzött fekete kávé , 
50 g cukor , 
20-25 dkg mézeskalács
25 dkg mascarpone , 
50 dkg alacsony zsírtartalmú túró, 
néhány csík cukrozott narancshéj

A mascarponét tehéntúróval és a cukorral kikavarjuk, apóra vágott cukrozott narancshéjjal ízesítjük. Tovább ugyanúgy készül mint a tiramisu, rétegezzük és kávéval meglocsoljuk, csak éppen piskóta helyett mézeskalácsot használunk. Kis kompótos vagy szuflés tálakat kibélelünk frissentartó fóliával, így könnyebben ki lehet majd borítani, és ezekbe készítjük el a desszertet. Pár órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor megszórjuk kakaóporral, cukrozott narancshéjjal és mézeskaláccsal díszítjük.
Maradék, kissé megszáradt mézeskalácsból is készíthető.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések