Mézeskalácsos tiramisu
Hozzávalók
1,5 dl frissen főzött fekete kávé ,
50 g cukor ,
20-25 dkg mézeskalács,
25 dkg mascarpone ,
50 dkg alacsony zsírtartalmú túró,
néhány csík cukrozott narancshéj
A mascarponét tehéntúróval és a cukorral kikavarjuk, apóra vágott cukrozott narancshéjjal ízesítjük. Tovább ugyanúgy készül mint a tiramisu, rétegezzük és kávéval meglocsoljuk, csak éppen piskóta helyett mézeskalácsot használunk. Kis kompótos vagy szuflés tálakat kibélelünk frissentartó fóliával, így könnyebben ki lehet majd borítani, és ezekbe készítjük el a desszertet. Pár órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor megszórjuk kakaóporral, cukrozott narancshéjjal és mézeskaláccsal díszítjük.
Maradék, kissé megszáradt mézeskalácsból is készíthető.
Maradék, kissé megszáradt mézeskalácsból is készíthető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése