Almás morzsa
a morzsához
35 g apró szemű zabpehely (ha nagy szemű,daráljuk meg
35 g apró szemű zabpehely (ha nagy szemű,daráljuk meg
35 g teljes kiőrlésű liszt
20 g porcukor
35 g hideg margarin vagy vaj
a töltelékhez
400 g alma
400 g alma
50 g cukor
1 ek víz
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Hámozzuk meg és az almákat és vágjuk darabokra.
Tegyük az almákat egy serpenyőbe a cukorral és vízzel. Pároljuk alacsony lángon 5 percig, és tegyük egy tűzálló edénybe.
Tegyük a lisztet és a zabpelyhet egy tálba, és alaposan keverjük össze. Vágjuk a margarint vagy vajat kis kockákra vagy reszeljük le nagylyukú reszelőn és adjuk hozzá a zabpehelyhez és a liszthez. Keverjük össze amíg morzsa állagú lesz. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
Tegyük a keveréket gyümölcsre. Süssük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
Vanília- vagy fahéjsodóval tálaljuk.
Ez a finomság Jamie Oliver receptje alapján készült.
Vanília- vagy fahéjsodóval tálaljuk.
Ez a finomság Jamie Oliver receptje alapján készült.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése