Aszalt szilvával töltött csirkemell
1 csirkemell (bőr nélkül, kicsontozva),
10-15 dkg aszalt szilva vagy 2-3 kanál vastag szilvaíz,
1/2 dl vörösbor,
só,
bors,
5-6 cikk fokhagyma,
olaj
Az aszalt szilvát beáztatjuk a borba.
A csirkemellet két fólia között vékonyra potyoljuk. Rátesszük az aszalt szilvákat vagy megkenjük a szilvaízzel és feltekerjük, olajjal megkenjük, fűszerezzük, megkötözzük vagy fogpiszkálóval megtűzzük és a felmelegített olajban addig sütjük amíg a tekercsek minden oldala kifehéredik. Melléje tesszük a fokhagymacikkeket majd fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Végül hagyjuk, hogy megpiruljon.
Rézsútosan felszeleteljük, párolt lila káposztával és krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése