Busa lecsós savanyúkáposztával

Hozzávalók

4 szelet  busa,
liszt,
pirospaprika,
olaj a sütéshez

70-80 dkg savanyú káposzta,
1 ek zsír, 
10 dkg bacon szalonna, 
bors,
apróra vágott zöld kapor (ízlés szerint), 

4-5 db paprika, 
2 db paradicsom 
1 fej hagyma,
só,
vagy 1 üveg (kb 70 dkg) télire eltett lecsó, 

1 ek liszt,  
2 dl tejföl, 

A zsírt felmelegítjük, megpirítjuk benne a felkockázott bacont, rátesszük a vékony szálasra vágott savanyú káposztát és a fűszereket majd fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, néha vizet öntve alája, amíg megpuhul.

A lecsóhoz szálasra vágjuk a hagymát és megdinszeljük. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott paprikát és azzal is pároljuk egy kicsit majd hozzátesszük a lehéjazott paradicsomok kockára vágott húsát és készre főzzük.

Amikor a káposzta  és a lecsó is kész, összekavarjuk, ráöntjük a liszttel elkavart tejfölet és összerotyogtatjuk.

A  busaszeleteket megmossuk, jól leitatjuk róluk a vizet, sózzuk, borsozzuk és paprikás lisztbe forgatva megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések