Busa lecsós savanyúkáposztával
4 szelet busa,
liszt,
pirospaprika,
olaj a sütéshez
70-80 dkg savanyú káposzta,
1 ek zsír,
10 dkg bacon szalonna,
bors,
apróra vágott zöld kapor (ízlés szerint),
4-5 db paprika,
2 db paradicsom
1 fej hagyma,
só,
vagy 1 üveg (kb 70 dkg) télire eltett lecsó,
1 ek liszt,
2 dl tejföl,
A zsírt felmelegítjük, megpirítjuk benne a felkockázott bacont, rátesszük a vékony szálasra vágott savanyú káposztát és a fűszereket majd fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, néha vizet öntve alája, amíg megpuhul.
A lecsóhoz szálasra vágjuk a hagymát és megdinszeljük. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott paprikát és azzal is pároljuk egy kicsit majd hozzátesszük a lehéjazott paradicsomok kockára vágott húsát és készre főzzük.
Amikor a káposzta és a lecsó is kész, összekavarjuk, ráöntjük a liszttel elkavart tejfölet és összerotyogtatjuk.
A busaszeleteket megmossuk, jól leitatjuk róluk a vizet, sózzuk, borsozzuk és paprikás lisztbe forgatva megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése