Busa tormamártással

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 szelet busa (egyenként kb. 15-20 dkg), 
só, 
fehér bors,
5 dkg vaj, 
2 dl fehérbor, 
2 dl víz,
2 evőkanál liszt, 
3-4 evőkanál ecetes torma,
1 kk mustár, 
1 csapott kk cukor, 
1 kisebb citrom leve, 
1,5-2 dl tejföl

A halszeleteket megsózzuk, megborsozzuk és kivajazott serpenyőbe tesszük. Ráöntjük a bor és a víz felét és fedő alatt megpároljuk (kb 10-15 perc).
A maradék vajat habzásig hevítjük és megfuttatjuk rajta a lisztet. Hozzáadjuk a tormát, felöntjük a hal párolólevével és a maradék bort és vizet, sózzuk ha szükséges és kevergetve sűrűre főzzük. Mustárral, cukorral és a citrom  levével ízesítjük és a tejföllel krémesre főzzük.
Köretnek krumplipüré vagy puliszka kiváló hozzá.

Inspiráció innen, némi változtatással.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések