Busa tormamártással
(4 személyre)
4 szelet busa (egyenként kb. 15-20 dkg),
só,
fehér bors,
5 dkg vaj,
2 dl fehérbor,
2 dl víz,
2 evőkanál liszt,
3-4 evőkanál ecetes torma,
1 kk mustár,
1 csapott kk cukor,
1 kisebb citrom leve,
1,5-2 dl tejföl
A halszeleteket megsózzuk, megborsozzuk és kivajazott serpenyőbe tesszük. Ráöntjük a bor és a víz felét és fedő alatt megpároljuk (kb 10-15 perc).
A maradék vajat habzásig hevítjük és megfuttatjuk rajta a lisztet. Hozzáadjuk a tormát, felöntjük a hal párolólevével és a maradék bort és vizet, sózzuk ha szükséges és kevergetve sűrűre főzzük. Mustárral, cukorral és a citrom levével ízesítjük és a tejföllel krémesre főzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése