Citromos sült csirkemell tejszínes gombás szósszal

Hozzávalók
60-70 dkg csirkemell
1 citrom leve,
só,
fehérbors,
1 ek vaj

1 hagyma,
1/2 kg barna csiperke,
1 dl portói,
só,
fehérbors,
petrezselyemzöld,
1,5-2 dl tejszín (vagy tejföl),
2 ek vaj

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, ráöntjük a citrom levét és 10-15 percig állni hagyjuk. A vajat habzásig melegítjük, beletesszük a lecsepegtetett csirkemell darabokat, átforgatjuk, hogy minden oldala kifehéredjen, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül addig pároljuk amig a levét elfövi és egy kicsit megpirul.
A szálasra vágott hagymát a vajon megdinszteljük, rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül állandóan kevergetve pároljuk. Amikor majdnem kész ráöntjük a portóit és készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, beletesszük a tejfölet és pár perc alatt krémesre főzzük.
Párolt rizzsel vagy főtt laskával szolgáljuk fel.

Készült Julia Child 'Tejszínes gombás csirkemell' receptje nyomán szabadon...



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések