Cseresznyés búvárordás süti
Hozzávalók
30 dkg liszt,
40 dkg joghurt,
2 evőkanál kakaópor,
1,25 dl olaj,
1 tasak Bourbon vaníliás cukor,
15 dkg apró szemcsés cukor,
1 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
csipetnyi só
a töltelékhez
35 dkg orda,
35 dkg orda,
5 dkg apró szemcsés cukor,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
1 tasak Bourbon vaníliás cukor,
10 dkg olvasztott vaj,
2 marék kimagozott, félbevágott cseresznye
Először elkészítjük a tölteléket: egy nagyobb tálban villával összetörjük az ordát és hozzákavarjuk a többi hozzávalót.
A tésztához egy tálban összekavarjuk a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, cukor, szódabikarbóna és a só), egy másik keverőtálban pedig kézi habverővel összekeverjük a folyékony hozzávalókat (tojás, olajjal, joghurt) majd folyamatosan kavarva a lisztes keverékhez adjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába vagy magasabb oldalú tepsibe öntjük, elsimítjuk és egy evőkanállal halmokat rakunk rá az ordás töltelékből.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába vagy magasabb oldalú tepsibe öntjük, elsimítjuk és egy evőkanállal halmokat rakunk rá az ordás töltelékből.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig.
Hasonlóképpen készül a barackos változata is.
Inspiráció Ottis oldaláról, némi változtatással.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése