Fokhagymás tejben sült, sajtos csirkecombok fűszeres sütőtökpürével

Hozzávalók
4-6 csirkecomb,
1-1,5 dl tej,
5-6 cikk fokhagyma,
vaj,
só, 
bors

60-70 dkg sütőtök,
só,
borssal,
őrölt koriandermag,
chilipor

A csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőbe tesszük (olyanba amit aztán a lerbe tudunk majd tenni), mindenikre egy kis darab vajat teszünk és leöntjük a tejjel amibe belekavarjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt addig pároljuk amíg a levét elfővi és a visszamaradt zsiradékon picit megpirul. Ezután füstölt sajtot reszelünk rá és forró lerbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon és megpiruljon.

A sütötökpüréhez a tököt kockákra vágjuk és párolóedénybe puhára pároljuk. Összetörjük, egy kis vajat és vizet adunk hozzá, abból amiben párolódott (de lehet meleg tejet helyette) és fűzerezzük. Kikavarjuk mint a krumplipirét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések