Grillezett csirkemell avokadó és ananász salátával és kardamomos párolt rizzsel

Hozzávalók
(4 személyre)

4 csirkemellfilé,
só,
bors,
olaj

1 érett avokádó,
1 nagy, érett ananász,
1 fej hagyma,
1 citrom leve,
só,
bors,
petrezselyemzöld,
őrölt koriandermag,
csipetnyi zsályalevél,
csípős paprika (opcionális)

A csirkemell-filéket bekenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és pár órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, majd meggrillezzük.

A salátához az ananászt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a hagymát szintén. A avokádót is felkockázzuk, az egészet lazán összekavarjuk, ráöntjük a citrom levét, a darabolt csípős paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fűszereket és fóliával letakarva félre tesszük egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek.

Párolt rizst készítünk melléje amit kardamommal ízesítünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések