Kijevi csirkemell
(2 tekercshez)
1 csirke melle,
10-15 dkg vaj,
2-3 cikk fokhagyma,
2 csokor petrezselyemzöld,
só,
bors,
a panírozáshoz tojás, liszt, prézli,
a sütéshez olaj
A puha vajhoz kavarjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, két részre osztjuk és fóliába csomagolva egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük majd 15-20 percre a fagyasztóba tesszük.
A fél csirkemelleket fólia között vékonyra potyoljuk, megsózzuk mindkét oldalát, mindenikre ráteszünk egy-egy rudacska fűszervajat, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Fóliába csomagolva 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. Utána bepanírozzuk (2x lisztbe és tojásba, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni) és bő olajban kisütjük.
Medvehagymás krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése