Kijevi csirkemell

Hozzávalók
(2 tekercshez)

1 csirke melle, 
10-15 dkg vaj,
2-3 cikk fokhagyma, 
2 csokor petrezselyemzöld,
só, 
bors,
a panírozáshoz  tojás, liszt, prézli, 
a sütéshez olaj

A puha vajhoz kavarjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, két részre osztjuk  és fóliába csomagolva egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük majd 15-20 percre a fagyasztóba tesszük.
A fél csirkemelleket fólia között vékonyra potyoljuk, megsózzuk mindkét oldalát, mindenikre ráteszünk egy-egy rudacska fűszervajat, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Fóliába csomagolva 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. Utána bepanírozzuk (2x lisztbe és tojásba, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni) és bő olajban kisütjük.
Medvehagymás krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések