Márta néni málés sütije
3 egész tojás,
2 csésze aludttej,
25 dkg tehéntúró,
10 dkg vaj,
1
citrom héja,
1 csésze cukor,
1 csésze kukoricaliszt,
1/2 csésze fehér
liszt,
aszalt szilva,
aszalt szilva,
1/2 kk sütőpor,
vanília
A kétféle lisztet és a sütőport
összekavarjuk egy tálban, egy másikban a vajat kikavarjuk a
cukorral, beletesszük a citromhéjat és a vaníliát (egy fél rúd
kikapart belsejét), a tojásokat és hozzáadjuk az aludttejet. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, beletesszük a négybe vágott
aszalt szilvákat, összekavarjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe, előmelegített
sütőbe, 180 fokon addig sütjük amíg a teteje kezdett szépen
pirulni ( kb 40-45 perc).
Amikor kihűl kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
A csésze amivel mérünk 2,5 dl-s.
Az aszalt szilva helyett tehetünk bele mazsolát vagy vörös áfonyát.
Mazsolás málé
Amikor kihűl kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
A csésze amivel mérünk 2,5 dl-s.
Az aszalt szilva helyett tehetünk bele mazsolát vagy vörös áfonyát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése