Márta néni málés sütije

Hozzávalók  
3 egész tojás,
2 csésze aludttej,
25 dkg tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 citrom héja,
1 csésze cukor,
1 csésze kukoricaliszt,
1/2 csésze fehér liszt,
aszalt szilva,
1/2 kk sütőpor,
vanília

A kétféle lisztet és a sütőport összekavarjuk egy tálban, egy másikban a vajat kikavarjuk a cukorral, beletesszük a citromhéjat és a vaníliát (egy fél rúd kikapart belsejét), a tojásokat és hozzáadjuk az aludttejet. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, beletesszük a négybe vágott aszalt szilvákat, összekavarjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe, előmelegített sütőbe, 180 fokon addig sütjük amíg a teteje kezdett szépen pirulni ( kb 40-45 perc).
Amikor kihűl kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
A csésze amivel mérünk 2,5 dl-s.
Az aszalt szilva helyett tehetünk bele mazsolát vagy vörös áfonyát.
Mazsolás málé


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések