Narancsos csirkemell

Hozzávalók
1/2 kg csirkemell,
1 kisebb murok,
4-5  narancs,
só, 
őrölt zöld bors,
2 ek olívaolaj,
2-3 ek tejföl

A murkot lereszeljük a sajtreszelőn és a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a vékony csíkokra vagy kisebb kockákra vágott csirkemellet és kavargatva fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk majd rátesszük a filézett narancsokat és készre főzzük. Ha szükséges töltünk hozzá egy kis narancslevet vagy vizet. Beletesszük a tejfölt és pár perc alatt krémesre főzzük.
Párolt rizset készítünk melléje.

A narancsokat a következő módon filézzük: a jól megmosott narancs két végét levágjuk majd levágjuk a héját, lehetőleg a fehér résszel együtt. Ezután a belső hártyák mentén bevágjuk és kiemeljük a húsát. A maradékot kifacsarjuk. Lehetőleg egy tál fölött végezzük, hogy a közben kicsepegő levét tudjuk felfogni.
Kép forrása: www.suitableforconsumption.blogspot.ro/2010/03/how-to-segment-orange.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések