Sós rúd (nagyanyám-féle)

Hozzávalók
60 dkg liszt,
50 dkg margarin,
12 ek víz,
3 ek ecet,
1 teáskanál só ,

a tetejére
1 tojás,
 köménymag

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a vizet, az ecetet és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva másnapig pihentetjük. Három vagy négy részre osztjuk és amelyikkel épp nem dolgozunk azt frissentartó fóliába csomagolva visszatesszük a hűtőben Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és meghintjük köménymaggal meg egy kis durva sóval. Derelyevágóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral borított tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190-200 fokon megsütjük. Vigyázzunk, mert, ha túlsütjük akkor kiszárad.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések