Tehéntúrós batyu

Hozzávalók

80 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
5 dkg élesztő
ízlés szerint cukor
2-3 dl tej

50 dkg túró
cukor ízlés szerint
mazsola ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
2 tojás


Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a vajat, a tojás sárgákat, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és megdagasztjuk. Amikor már a tészta elválik az edény falától, akkor konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. egy órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket.

A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, citromhéjjal, mazsolával kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk. Amikor a tészta szépen megkelt, kiöntjük és kinyújtjuk majd felkockázzuk.

A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe tesszük és hagyjuk még kelni egy kicsit - kb. negyed vagy fél órát.
Ha megkelt, akkor kenjük meg a batyuk tetejét felvert tojással, és 150 fokon szép arany barnára sütjük.  Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések