Tehéntúrós batyu
Hozzávalók
80 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
5 dkg élesztő
ízlés szerint cukor
2-3 dl tej
50 dkg túró
cukor ízlés szerint
mazsola ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
2 tojás
Az
élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A
lisztet, a vajat, a tojás sárgákat, az élesztőt és a cukrot
összekeverjük, és megdagasztjuk. Amikor már a tészta elválik az
edény falától, akkor konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. egy órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket.
A
túrót 2 tojássárgájával, cukorral, citromhéjjal, mazsolával kikeverjük, és hozzáadjuk a végén
a fehérjét, amit habbá verünk. Amikor a tészta szépen megkelt,
kiöntjük és kinyújtjuk majd felkockázzuk.
A tésztákat megtöltjük
túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe
tesszük és hagyjuk még kelni egy kicsit - kb. negyed vagy fél
órát.
Ha megkelt, akkor kenjük meg
a batyuk tetejét felvert tojással, és 150 fokon szép arany
barnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése