Töltike korpaciberében főzve

Hozzávalók 
40-50 db tenyérnyi, zsenge szőlőlevél (vigyázzunk, hogy ne legyen permetezett!!!),
kb 60-70 dkg darált hús,
20-25 dkg rizs,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
őrölt kömény,
csombor,
1 kávéskanál pirospaprika, 
kapor,

olaj
2-3 ek liszt
1-1,5 liter korpacibere


A szőlőleveleket alaposan megmossuk, a vastag nyelét levágjuk, lobogó forró vízzel leforrázzuk. Néhány perc alatt színt vált és kellően meglágyul. Ezután lecsepegtetjük.
Az aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott rizst és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a darált hússal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.
Megtöltjük a szőlőleveleket úgy ahogy a töltött káposztát és egy edénybe berakjuk a töltikéket. A lisztből rántást készítünk felöntjük a korbaciberével és a töltikékre öntjük. Lassú tűzön kb másfél óra alatt megfőzzük.
Tálaláskor friss fehér kenyeret és tejfölt vagy fokhagymás joghurtot adunk mellé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések