Töltött cukkinikorongok füstöltsajtos paradicsomszósszal

Hozzávalók
1 nagy cukkini 
30-40 dkg darált disznóhús
1 egész tojás
1 fej hagyma
5-6 cikk fokhagyma,
 kapor,
csombort,
só,
bors,
2-3 ek zsemlemorzsa,
zsiradék

a mártáshoz
10 dkg reszelt füstölt sajt,
5 dkg vaj,
1 ek liszt,
3-4 dl paradicsomlé,

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, beletesszük a zúzott fokhagymát majd a darált húst és fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges egy kis vizet is öntünk alája. Amikor kész hagyjuk legalább félig kihűlni, majd bele kavarjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Ezzel töltjük meg a cukkinikorongokat. 
A cukkinit 2-3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a magrészét úgy, hogy egy vékony alja azért maradjon. Forró vízben pár percig abáljuk. Egy tepsit gyengén kivajazunk és beletesszük a cukkinikorongokat, megtöltjük a húsos masszával, mindenik tetejére 3-4 telemeakockát teszünk.
Előmelegített sütőben megsütjük (kb 1/2 óra).
A mártáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk és felforraljuk. Beletesszük a sajtot és addig kavarjuk amíg elolvad. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Egészben sült, serpenyős krumplival tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések