Virágfánk

Hozzávalók
1 tojás,
10 dkg liszt,
125 ml tej,
2 ek cukor,
reszelt citromhéj,
1 kk rum ,
csipet só,
olaj a sütéshez

Ehhez a fánkhoz egy spéci sütőforma szükséges. Többféle mintázatú létezik: csillag, virág, szív, hópehely, kosárka, pillangó stb. Nekem ilyen van:
A tojást jól felverjük a cukorral, sóval és az ízesítőkkel, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet és kb fél órát állni hagyjuk. Ezután ha szükséges egy kis tejjel hígítjuk. Palacsintatészta állagú masszát kapunk amit ha kicsit vastagabbra hagyunk akkor puhább, fánkízű lesz a tésztánk, ha pedig hígabbra készítünk akkor finom, ropogósra sül.
 Az olajat jól felforrósítjuk, bele tesszük a formát is, hogy az is forrósodjon át. A formát ezután a tésztába mártjuk, úgy hogy ne merüljön el a masszában hanem csak kicsit több mint 2/3-a érjen bele. Pár másodperc után vissza a forró olajba. Pillanatok alatt leválik a formáról. Néhány másodperc után megfordítjuk, hogy a másik fele is piruljon meg. Papírkendőre tesszük és az olajat leitatjuk róla. Mikor kicsit hűltek porcukorral megszórjuk. 
Nagyon hamar sül, vigyázni kell, hogy ne égjen meg.
Így néz ki a másik oldala.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések