Virágfánk
1 tojás,
10 dkg liszt,
125 ml tej,
2 ek cukor,
reszelt citromhéj,
1 kk rum ,
csipet só,
olaj a sütéshez
Ehhez a fánkhoz egy spéci sütőforma szükséges. Többféle mintázatú létezik: csillag, virág, szív, hópehely, kosárka, pillangó stb. Nekem ilyen van:
Az olajat jól felforrósítjuk, bele tesszük a formát is, hogy az is forrósodjon át. A formát ezután a tésztába mártjuk, úgy hogy ne merüljön el a masszában hanem csak kicsit több mint 2/3-a érjen bele. Pár másodperc után vissza a forró olajba. Pillanatok alatt leválik a formáról. Néhány másodperc után megfordítjuk, hogy a másik fele is piruljon meg. Papírkendőre tesszük és az olajat leitatjuk róla. Mikor kicsit hűltek porcukorral megszórjuk.
Nagyon fincsi volt ! Mikor mehetek meg hozzatok , ilyen finomat nassolni ????
VálaszTörlés