Vörösboros disznópörkölt

Hozzávalók
60-70 dkg disznócomb,
3-4 nagy hagyma,
2-3 db sült kápia (eltett),
2-3 murok,
3-4 nagy cikk fokhagyma,
1 teáskanál porított shiitake gomba (vagy 2-3 közepes nagyságú barna csiperke apróra vágva)
só,
bors,
15-20 szem összetört borókabogyó
2-3 dl jó minőségű vörösbor,
olaj

A hagymát szálasra vágjuk és az olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát, murkot, a felaprított kápiát, a gombaport (vagy az apróra vágott gombát) és néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a felkockázott húst és azzal is pirítjuk addig amíg minden oldala kifehéredik. Fűszerezzük és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk a saját levében. Ha szükséges, egy kis vizet öntünk alája. Amikor a hús már majdnem puha ráöntjük a bort és tovább pároljuk, addig amíg a hús teljesen megpuhul.
Medvehagymás krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések