Kefirben pácolt, grillezett csirkeszárnyak citromos vajban párolt brokkolival és feta sajtos szósszal
6 csirkeszárny,
2 brokkoli,
só,
fehér bors,
1 citrom leve,
1 ek vaj,
1 dl víz,
a páchoz
a szószhoz
6 ek kaukázusi kefir,
2 ek olívaolaj,
só,
bors,
2-3 cikk fokhagyma,
1/2 kk porított citronella vagy citromfű
a szószhoz
1 ek vaj,
1 ek liszt,
2 dl tej,
15 dkg feta sajt,
zöld fűszer (ízlés szerint: petrezselyemzöld, medvehagyma vagy metélőhagyma)
A páchoz összekavarjuk a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap grillezőedényben vagy egy serpenyőben megsütjük.
A vajat, a citromlevet és a vizet forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük bele a rózsára szedett brokkolit. Fedő alatt pároljuk 10-15 percig, néha rázogassuk vagy óvatosan kavargassuk meg.
A vajat habzásig felmelegítjük, megfuttatjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk (de csak akkor, ha a feta sajt nem sós), szórjuk bele az apróra vágott petrezselyemzöldet és folyamatosan kavargatva főzzük addig amíg besűrűsödik. Tegyük bele a feta sajtot és kavargassuk amíg elolvad.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése