Serpenyős sült krumpli
személyenként 2-4 krumpli (nem szétfővős fajta!),
só,
bors,
fűszerek (ízlés szerint: kakukkfű, rozmaring, zsálya, menta, korianderlevél, petrezselyemzöld),
olívaolaj
olívaolaj
A krumplit megmossuk, meghámozzuk és attól függően, hogy mekkorák, 4 vagy 6 hasábra vágjuk. Lemossuk, serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk 2-3 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük (de simán sóval, borssal is nagyon finom) és fedő alatt, lassú tűzön, néha rázogatva megsütjük. Ilyen módon először megpárolódik a saját gőzében majd a külseje megsül.
A krumplit vághatjuk kockákra is vagy ha kisebbek, kb 1 centi vastag karikákra. Amikor tányérra tesszük reszelt sajtot is szórhatunk rá.
A krumplit vághatjuk kockákra is vagy ha kisebbek, kb 1 centi vastag karikákra. Amikor tányérra tesszük reszelt sajtot is szórhatunk rá.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése