Mini muffin

Hozzávalók
2 dl mazsola,
1 citrom reszelt héja,

16 dkg sima liszt,
12 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
2 tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál rum


A mazsolát a citromhéjjal és kevés liszttel összekeverjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, kicsit habosra keverjük, beledolgozzuk a lisztet és a lisztben elkevert sütőport, a tejfölt, a rumot és a mazsolát. A muffinsütőt kibéleljük papírkosárkákkal (vagy kikenjük vajjal) és megtöltjük a masszával kb 3/4-ig. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 10-15 percig (nagyobb formában kb 20 percig) sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy készen van-e.



Ezt a tésztát lehet sütni apróra tördelt étcsokoládéval, durvára vágott dióval, kandírozott-, aszalt- vagy friss gyümölccsel is.

Tipp: Ha a mazsola túl száraz tegyünk rá annyi meleg tejet vagy rumos szirupot hogy elfedje. Hagyjuk állni, így elérjük, hogy a mazsola finom puha legyen. A tejet vagy szirupot leöntjük róla és így rakjuk bele a sütibe.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések