Mini muffin
2
dl mazsola,
1 citrom reszelt héja,
1 citrom reszelt héja,
16 dkg sima liszt,
12 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 vaníliás
cukor,
2 tojás,
1
kávéskanál sütőpor,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál rum
A mazsolát a citromhéjjal és kevés liszttel összekeverjük. A
vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, kicsit habosra
keverjük, beledolgozzuk a lisztet és a lisztben elkevert sütőport,
a tejfölt, a rumot és a mazsolát. A muffinsütőt kibéleljük papírkosárkákkal (vagy kikenjük vajjal) és megtöltjük a masszával kb 3/4-ig. Előmelegített
sütőben, 200 fokon kb 10-15 percig (nagyobb formában kb 20 percig) sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy készen van-e.
Ezt a tésztát
lehet sütni apróra tördelt étcsokoládéval, durvára vágott dióval, kandírozott-, aszalt- vagy friss gyümölccsel is.
Tipp: Ha a mazsola túl száraz
tegyünk rá annyi meleg
tejet
vagy rumos szirupot
hogy elfedje. Hagyjuk
állni, így elérjük, hogy a mazsola finom puha legyen. A tejet
vagy szirupot
leöntjük
róla és így rakjuk bele a sütibe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése