Pisztráng mentás brokkolival és fokhagymás citrommártással
4
pisztrángfilé,
só,
bors,
vaj
és olaj a sütéshez
1
kg brokkoli,
vaj,
só,
fehér bors,
mentalevél
5
dkg vaj,
2
ek liszt,
1
citrom leve és lereszelt héja,
fél
fej hagyma,
2
cikk fokhagyma,
2
dl tej
2
ek tejföl,
só
A
mártáshoz a vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk az
apóra vágott vagy lereszelt hagymát és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a lisztet, gyorsan megfuttatjuk (vigyázzunk, hogy ne
barnuljon meg) és lassan felöntjük a tejjel. Közben folyamatosan
kavargatjuk, hogy ne legyen csomós.
Fűszerezzük sóval és a citromhéjjal, beletesszük a zúzott fokhagymát és felforraljuk. Utána beletesszük a citrom levét és azzal is összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt és hagyjuk kicsit hűlni.
Fűszerezzük sóval és a citromhéjjal, beletesszük a zúzott fokhagymát és felforraljuk. Utána beletesszük a citrom levét és azzal is összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt és hagyjuk kicsit hűlni.
A
brokkolit rózsáira szedjük és a habzásig melegített vajon
megfuttatjuk. Fűszerezzük és egy kis vizet öntve alája, fedő
alatt puhára pároljuk.
A
pisztrángfilékről leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk és
egy kevés vaj és olaj felforrósított keverékén pár perc alatt
mindkét oldalát pirosra sütjük úgy, hogy először a bőrös felét tesszük a zsiradékba.
A
pisztráng filézésének módja itt megtekinthető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése