Sajtos fasírtgolyók
2 nagy szelet kenyér (vagy 4 zsemle),
tej (az áztatáshoz),
500 g darált hús,
1 kis vöröshagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
ízlés szerint: apróra vágott petrezselyemzöld és zöldhagymaszár,
só,
bors,
1 közepes tojás,
1-2 ek prézli,
olaj a sütéshez,
kockára vágott füstölt sajt
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszáját, majd diónyi adagokat szaggatunk ki belőle. Kicsit ellapítjuk és egy kis kocka sajtot teszünk rá, majd összehajtogatjuk és a tenyerünk között jól meggömbölygetjük, hogy sülés közben folyjon ki a sajt.
Bő, forró olajban megsütjük és papírtörlőre szedve leitatjuk róluk az fölösleges olajat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése