Fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos
Hozzávalók
1/2 kg liszt
3-3,5 dl langyos víz
1 tasak porélesztő (7 g)
csipet cukor
1 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A lisztbe elkavarjuk az élesztőt, a cukrot és a sót majd hozzáadjuk a vizet és sima tésztává dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen megkelesztjük. Amikor megkelt olajos kézzel darabokat szaggatunk ki a masszából, megformázzuk és bő, forró olajban megsütjük.
Tálaláskor megkenjük fokhagymás tejföllel vagy joghurttal és megszórjuk reszelt sajttal.
Ebből az adagból darab 6 nagy lángos lesz.
Tálaláskor megkenjük fokhagymás tejföllel vagy joghurttal és megszórjuk reszelt sajttal.
Ebből az adagból darab 6 nagy lángos lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése