Lazac joghurtos kaporszósszal
lazacfilé vagy patkó (személyenként 200 g),
só,
bors,
citromlé,
olívaolaj, vaj
a szószhoz
a szószhoz
egy
kis csokor kapor,
1
kis fej hagyma,
1
ek liszt,
2
ek vaj,
1,5
dl tej
2,5 dl joghurt,
só,
fehér bors
A
lazacot lepikkelyezzük (ha nem konyhakész), folyó víz alatt gyorsan lemossuk és
alaposan leitatjuk róla a vizet.
A
citrom levével, kevés sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, majd
a hűtőbe tesszük.
2-3 óra
pácolás után a halszeleteket ismét jól leitatjuk róla a nedvességet és kevés
olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalukat 3-5 percig sütjük
(attól függ, hogy milyen vastag a szelet). Ha bőrös filét
használunk akkor először a bőrös felét tesszük a zsiradékba.
A hal akkor sült meg kellőképpen, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos
az állaga. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a zsiradékot. Sült krumplival
és kaporszósszal tálaljuk de krumplipürével, párolt
zöldségekkel is finom.
A szószhoz vajat habzásig felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát majd megfuttatjuk rajta a lisztet, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, átkavarjuk majd felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Beleöntjük a joghurtot és azzal is felforraljuk
A szószhoz vajat habzásig felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát majd megfuttatjuk rajta a lisztet, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, átkavarjuk majd felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Beleöntjük a joghurtot és azzal is felforraljuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése