Lazac joghurtos kaporszósszal

Hozzávalók
lazacfilé vagy patkó (személyenként 200 g),
só,
bors,
citromlé,
olívaolaj, vaj

a szószhoz
egy kis csokor kapor,
1 kis fej hagyma,
1 ek liszt,
2 ek vaj,
1,5 dl tej
2,5 dl joghurt,
só, 
fehér bors

A lazacot lepikkelyezzük (ha nem konyhakész), folyó víz alatt gyorsan lemossuk és alaposan leitatjuk róla a vizet.
A citrom levével, kevés sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, majd a hűtőbe tesszük. 2-3 óra pácolás után a halszeleteket ismét jól leitatjuk róla a nedvességet és kevés olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalukat 3-5 percig sütjük (attól függ, hogy milyen vastag a szelet). Ha bőrös filét használunk akkor először a bőrös felét tesszük a zsiradékba. A hal akkor sült meg kellőképpen, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a zsiradékot. Sült krumplival és kaporszósszal tálaljuk de krumplipürével, párolt zöldségekkel is finom.

A szószhoz vajat habzásig felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát majd megfuttatjuk rajta a lisztet, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, átkavarjuk majd felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Beleöntjük a joghurtot és azzal is felforraljuk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések