Ír almás pite

Hozzávalók
300 g liszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
100 g vaj,
150 g cukor,
1 nagy tojás,
1,5 dl tej,
400-500 g alma (pucolva mérve),
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
porcukor (a tetejére)

A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként, váltogatva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tészta felét pitetálba kenjük. Rátesszük a héjától és magházától megtisztított, kb 2 cm-es kockára vágott almát. Megszórjuk a fűszerekkel és a maradék cukorral. Rákenjük a tészta másik felét és 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Langyosra hűlve fogyasztjuk és tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Recept innen kisebb változtatásokkal.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések