Töltött avokádó

Hozzávalók
(személyenként)

1 érett avokádó,
4-5 cherry paradicsom,
2-3 szelet sonka,
1 cikk fokhagyma vékonyan felszeletelve,
1 kk citromlé,
2-3 ek paradicsomlé, ketchup vagy spagettiszósz,
koriánderzöld,
reszelt sajt,
1 kk prézli
só,
bors,
olívaolaj,

Az avokádót félbe vágjuk, kivesszük a magját és egy kanállal kikaparunk a húsából egy keveset. A töltelékhez összekavarjuk a felkockázott sonkát, a feldarabolt paradicsomot, a reszelt sajtot, a prézlit, a kikapart avokádó húsát (amit villával kicsit összetörünk), a prézlit, citromlevet és a fűszereket. Megtöltjük az avokádókat, még egy kis reszelt sajtot szórunk a tetejére, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és tepsire helyezzük. 200 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük amíg a tetején a sajt megolvad és megpirul (kb 10-15 perc ). 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések