Busa, kapros-tejszínes kelbimbóval

Hozzávalók
(személyenként)

1 busaszelet,
só,
bors,
1 cikk zúzott fokhagyma,

1 marék kelbimbó,
1-2 ek olívaolaj,
só,
fehér bors,
kapor,
1/2 dl tejszín

A jól leitatott busaszeleteket vékonyan bekenjük olívaolajjal és a fűszerekkel, majd 1/2 órára félretesszük. Sütőpapírból egy kétszer akkora darabot vágunk mint amekkora a halszelet és ráhelyezzük úgy, hogy középen kettéhajtva a papírt, be tudjuk vele takarni.
Majd felmelegített serpenyőbe tesszük és mindkét oldalán megsütjük.
A kelbimbók külső leveleit leszedjük, jól megmossuk, a nagyobbakat ketté vágjuk. Serpenyőbe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és megszórjuk fehér borssal. Egy kis vizet öntünk alája és fedő alatt megpároljuk. Néha óvatosan rázogassuk meg. A végén hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljanak. Ekkor rászórjuk az apróra vágott kaprot, ráöntjük a tejszínt és pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
Krumplipürét, párolt- vagy sült krumplit adunk melléje. 
Bővebben a sütőpapírban sütés előnyeiről itt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések