Almás rózsa

Hozzávalók

30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
csipet só,
2 nagyobbacska alma,
4 ek cukor,
1 ek méz,
6-7 ek víz,
fahéj- és gyömbérpor

Az almákat megmossuk a torzsájukat kiszúrjuk, kb 2 mm vastagságú karikákra vágjuk és a fahéjas, gyömbéres, cukros, mézes vízben fedő alatt megpároljuk. 
Vigyázzunk, hogy a karikák ne törjenek össze. Amikor megpuhultak egyenként óvatosan kiszedegetjük és tányérra téve kihűtjük.
A pitetésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, beletesszük a sót és az alma főzése után visszamaradt, kihűlt szirupból 6-7 evőkanállal. Összegyúrjuk, vékonyra (kb 2-3 mm) nyújtjuk és akkora pogácsaszaggatóval mint amekkorák az almaszeletek, karikákat vágunk ki belőle.
3 vagy 4 tésztakorongot egymás mellé teszünk, úgy, hogy a szélük egymásra feküdjön és kicsit megnyomogatjuk, hogy a tészta összeragadjon. Utána almakarikákat teszünk rá, majd feltekerjük és középen elvágjuk.
Fázisfotók híján egy rajzzal mutatom hogyan kell.
A vágott felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe vagy muffin sütőformába tesszük és 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.
Ebből az adagból kb 12-16 darab lesz, attól függ mekkora rózsákat készítünk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések