Részeges clafoutis

Hozzávalók

300 g fekete cseresznye (kimagozva),
150 g meggylikőrről leszűrt meggy (kimagozva),
vaj,
1 ek cukor

50 g liszt
300 ml tejszín (vagy fele tej, fele tejszín)
4 tojás
50 g barna cukor,
pár csepp természetes vanília eszencia vagy 1 tasak Bourbon vaníliás cukor,
1 csipet só

Egy piteformát kivajazunk és megszórjuk cukorral, elhelyezzük benne a kimagozott cseresznyét és meggyet.
A tojást a cukorral és a sóval habosra kavarjuk, beletesszük a lisztet és a vaníliát és csomómentesre kavarjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és sűrű palacsintatészta állagúvá kavarjuk majd ráöntjük gyümölcsökre.
180 Celsius fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Addig kell sütni amíg már nem remeg, ha megmozgatjuk a formát. Ez kb 40-45 perc.
Langyosan vagy hidegen, porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Fokozhatjuk az élvezetet, ha  egy gombóc csokis fagyit kínálunk melléje.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések