Avokádós, tojásos batátasaláta
1 kg batáta (édesburgonya),
2-3 ek olívaolaj,
2 avokádó,
4 tyúktojás vagy 8-10 fürjtojás keményre főzve,
pirított fenyőmag (elhagyható),
az öntethez:
1 kk reszelt gyömbér,
1 nagy cikk zúzott fokhagyma,
só,
fehér bors,
késhegynyi pirospaprika,
1 nagy citrom leve,
2 ek almaecet,
3 ek olívaolaj
pirított fenyőmag (opcionális)
A batátát meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, meglocsoljuk az olajjal és gyakran rázogatva a serpenyőt kb 10-15 perc alatt megsütjük. Salátás tálba tesszük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt beletesszük a felkockázott avokádót, rálocsoljuk az öntetet és összekavarjuk. Végül belekavarjuk a tojásokat (ha fürjtojással készítjük azokat egészbe hagyjuk, ha tyúktojást használunk azokat 8-ba vágjuk). Néhány órát hagyjuk érlelődni.
Tálaláskor megszórjuk pirított fenyőmaggal.
Önmagában vagy fetasajttal, sonkával gazdagítva is fogyasztható.
2-3 ek olívaolaj,
2 avokádó,
4 tyúktojás vagy 8-10 fürjtojás keményre főzve,
pirított fenyőmag (elhagyható),
az öntethez:
1 kk reszelt gyömbér,
1 nagy cikk zúzott fokhagyma,
só,
fehér bors,
késhegynyi pirospaprika,
1 nagy citrom leve,
2 ek almaecet,
3 ek olívaolaj
pirított fenyőmag (opcionális)
A batátát meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, meglocsoljuk az olajjal és gyakran rázogatva a serpenyőt kb 10-15 perc alatt megsütjük. Salátás tálba tesszük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt beletesszük a felkockázott avokádót, rálocsoljuk az öntetet és összekavarjuk. Végül belekavarjuk a tojásokat (ha fürjtojással készítjük azokat egészbe hagyjuk, ha tyúktojást használunk azokat 8-ba vágjuk). Néhány órát hagyjuk érlelődni.
Tálaláskor megszórjuk pirított fenyőmaggal.
Önmagában vagy fetasajttal, sonkával gazdagítva is fogyasztható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése