Sóban sült gesztenye

Eljött a várva várt gesztenyeszezon, nekem egyik kedvenc csemegém a sült gesztenye. Illata gyermekkori emlékeket ébreszt... Halottak napján ettünk először, világításról hazafele menet. Akkoriban még igazi telek voltak, sokszor már le is havazott november elején, úgy hogy jó lesett a forró gesztenyével átmelegíteni megfázott kezeinket...
Hozzávalók

gesztenye
durva só
(1/2 kg gesztenyéhez kb 1 kg só),
egy régi fedeles edény a sütéshez

A gesztenyéket 30-40 percre langyos vízbe áztatjuk majd egy éles késsel ejtsünk jókora vágást kereszt alakban úgy hogy a kés elérje a gyümölcs húsát, de azt lehetőleg ne vágja be túl mélyen .
A só egyharmadát egyenletesen beleszórjuk egy edénybe, ráhelyezzük a gesztenyéket majd a maradék sóval betakarjuk. Lefedjük és a tűzhelyre helyezve, mérsékelt tűzön, a gesztenyék nagyságától függően 20-30 perc alatt megsütjük.
A sóból kivéve a gesztenyéket konyharuhába csomagoljuk, hogy melegen maradjanak.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések