Sonkás pánkó
250 g rétesliszt,
1/2 tasak szárított élesztő,
1/2 kávéskanál só,
csipet cukor,
2 tojás sárgája,
1,5-2 dl langyos tej,
1 ek olívaolaj,
100-200 g sonka apróra vágva
A lisztbe elkavarjuk az élesztőt, a cukrot és a sót majd hozzáadjuk tojástok sárgáját és annyi langyos tejet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A simára dagasztott tésztába beledolgozzuk az olajat és a sonkát majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk majd még 10 percig kelesztjük és bő, forró olajban mindkét oldalukon szép pirosra sütjük
Bármilyen főzelékhez adhatjuk feltétként, de ízesített tejföllel vagy joghurttal (a fenti képen fokhagymás-kapros) önálló ételnek is kiváló.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése