Tavaszi pizza

Hozzávalók
pizzatészta (1/2 kg lisztből),
1/2 kg orda*,
1 kötés medvehagyma,
15-20 dkg Ementáli vagy Mlekdamer sajt lereszelve,
só,
fehér bors,
2-3 cikk fokhagyma,
1 dl tejföl,
néhány paradicsom,
füstölt sajt a tetejére 

Elkészítjük a pizzatésztát ennek a receptnek az alapján.
Amíg a tészta kel, előkészítjük a feltétet: az ordát villával összetörjük (nem kell krémes legyen!), hozzákavarjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott medvehagymát és sózzuk, borsozzuk.
A tejfölbe belekavarjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kinyújtjuk és betesszük a tepsibe. Meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel és rászórjuk az ordás masszát. A tetejére karikára vágott paradicsomot teszünk és füstölt sajtot reszelünk. 
Előmelegített sütőben, 190 C fokon, kb 20-30 percig sütjük.

*Az orda helyett használhatunk tehéntúrót, telemea- vagy fetasajtot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések