Kelbimbós csirkemell sajtos tojásmártással

Nagyon szeretem a carbonarat, aminek az alapja tulajdonképpen egy sajtos tojásmártás. Ezt a finom, selymes szószt előszeretettel készítem, az eredeti carbonaratól eltérően, csirkehússal és különböző zöldségekkel. Íme egy kelbimbós, csirkés változat.
Hozzávalók
(4 személyre)

250-300 g csirkemell,
400-500 g kelbimbó (lehetőleg apró),
4-5 cikk fokhagyma,
só,
 fehér bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld,
4 tojás,
reszelt füstölt sajt,

300 g laska


Egy kis olívaolajon fehéredésik pirítjuk a kockára vágott csirkemellet majd rádobjuk a megpucolt, megmosott kelbimbót, az apróra zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet és a többi fűszert és fedő alatt megpároljuk. Közben feltesszük a laskát is főni.
Amikor a hús és a kelbimbó megkészült levesszük az edényt a tűzről, beletesszük a leszűrt laskát majd a jól felvert tojást és a sajtot és hozzáöntünk a laska főzőlevéből egy-két meregetőkanálnyit (de vigyázzunk, ez ne legyen forró, mert ha túl forró a tojás megköt és rántotta-szerű lesz) és kavargatni kezdjük. Néhány másodperc alatt a laska és a tojás az edény hőjétől krémes mártássá fog összeállni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések