Olívapástétomos csigák
150 g kimagozott olívabogyó,
2 cikk fokhagyma,
1-2 sós szardella,
1 kk citromlé,
1-2 ek olívaolaj,
őrölt fekete bors,
kapribogyó (elhagyható),
ízlés szerint zöldfűszer (menta, bazsalikom, kakukkfű),
2 cikk fokhagyma,
1-2 sós szardella,
1 kk citromlé,
1-2 ek olívaolaj,
őrölt fekete bors,
kapribogyó (elhagyható),
ízlés szerint zöldfűszer (menta, bazsalikom, kakukkfű),
400 g mirelit leveles tészta
reszelt füstölt sajt - opcionális
Elkészítjük az olívabogyó-pástétomot: a szardellát és az olívabogyót lemossuk, ha nagyon sós kicsit ki is áztathatjuk. Az összes hozzávalót konyhai robotgéppel összedaráljuk úgy hogy se túl darabos, se túl pépes ne legyen.
A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, kiterítjük, hosszában két részre vágjuk és megkenjük olívabogyó-pástétommal úgy hogy az egyik hosszanti szélén egy ujjnyi tésztát szabadon hagyunk. Ezt a részt vékonyan kenjük meg vízzel, hogy a feltekert tészta összeragadjon. Ezután mind a két csíkot feltekerjük, visszacsomagoljuk a fóliába és kb 30-40 percre betesszük a fagyasztóba (így egy kicsit megfagy és könnyebben lehet majd karikákra vágni).
Ezután ujjnyi vastagra vágjuk, sütőpapíros tepsibe fektetjük és egy kis reszelt sajtot teszünk mindenik csiga tejére.
A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, kiterítjük, hosszában két részre vágjuk és megkenjük olívabogyó-pástétommal úgy hogy az egyik hosszanti szélén egy ujjnyi tésztát szabadon hagyunk. Ezt a részt vékonyan kenjük meg vízzel, hogy a feltekert tészta összeragadjon. Ezután mind a két csíkot feltekerjük, visszacsomagoljuk a fóliába és kb 30-40 percre betesszük a fagyasztóba (így egy kicsit megfagy és könnyebben lehet majd karikákra vágni).
Ezután ujjnyi vastagra vágjuk, sütőpapíros tepsibe fektetjük és egy kis reszelt sajtot teszünk mindenik csiga tejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Készíthetjük házi hájas- vagy vajastészta-alapból is.
Hájastészta-alapból
Az olívabogyó pástétomról bővebben itt.
Hájastészta-alapból
Az olívabogyó pástétomról bővebben itt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése