Olívapástétomos túrókrém

Hozzávalók

100 g zöld olívabogyó,
1-2 szardella,
2-3 cikk fokhagyma,
1 ek olívaolaj,
1 ek citromlé,
őrölt bors,
kapor,
néhány mentalevél,
250-300 g ricotta (vagy feta sajt)

Elkészítjük az olívabogyó-pástétomot: a szardellát és az olívabogyót lemossuk, ha nagyon sós kicsit ki is áztathatjuk.
Az összes hozzávalót konyhai robotgéppel összedaráljuk úgy hogy se túl darabos, se túl pépes ne legyen majd alaposan összekavarjuk a villával összetört ricottával vagy feta sajttal.
Friss kenyérrel vagy bagettel, pirítóssal vagy sós keksszel előételként vagy aperitif kísérőjeként, de vacsorának is kínáljuk.
Készíthetjük juhtúróval is, ekkor azonban fekete olívabogyóból készítsük a pástétomot.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések