Ropogós sós zabkeksz

Hozzávalók

250 g teljes kiőrlésű zabliszt,
40-50 g apró zabpehely,
1 teáskanál só,
50 g vaj vagy fagyos zsír,
1 tojás,
1 dl natúr joghurt vagy tej

A lisztet, a sót, a zabpelyhet összekavarjuk, elmorzsoljuk benne a vajat majd a tojással és a tejjel összegyúrjuk. Fóliába csomagolva néhány órát hűvös helyen pihentetjük. Ezután átgyúrjuk és lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra  kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lehet egymáshoz közel rakni mert nem nőnek és nem ragadnak össze. 175-180 fokra előmelegített sütőben a nagyobbakat 7-8 perc alatt, ha kisebbeket készítünk akkor 4-5 perc alatt megsütjük.
Ízesítőnek tetszés szerint gyúrhatunk a masszába köménymagot, borsot vagy valamilyen szárított zöld fűszert pl oregánot vagy rozmaringot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések