Medvehagyma leves

A medvehagyma leves elkészítése egyszerű. Ez az igen kedvelt és egészséges tavaszi leves ugyanúgy készül mint a saláta leves.
Hozzávalók
500-600 g medvehagyma levél,
1-2 ek liszt,
1 dl tejföl,
1 dl tej,
só,
bors,
fokhagyma

a rántottához
4 tojás,
1 kis darab húsos szalonna,
só,
bors

Kb 2 liter vizet felforralunk a sóval éa a fokhagymával, a megmosott, darabosra vágott medvehagymaleveleket a lobogó vízbe dobjuk és kb 10 percig főzzük. Közben elkészítjük a lisztes tejes habarást: a lisztet, tejfölt, tejet csomómentesre kavarjuk, rámerünk a forró levesből 1-2 merőkanálnyit majd a forrásban levő leveshez öntjük, felforraljuk és ecettel ízesítjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk és lepirítjuk. A pörcöket beletesszük a levesbe. A visszamaradt zsíron púpos rántottát készítünk: a felvert, sóval, borssal ízesített tojásokat beleöntjük a serpenyőbe és kavargatás nélkül, rögtön lefedve hagyjuk sülni. Kb 5 perc után, amikor már a tojás megkötött, óvatosan megfordítjuk és a másik oldalán is megsütjük. Amikor kész, felkockázzuk és hozzáadjuk a leveshez. 
Melléje juhtúrós puliszkát vagy bálmost kínálunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések