Töltött paprika kapros szószban

A tárkonyos változat mellett készítettem kaprosan is töltött paprikát, ezt viszont nem levesnek, hanem szósszal.
Hozzávalók
4 közepes zöldpaprika,
1 cikk fokhagyma,
300 g darált hús (marha- és disznóhús vegyesen),
60 g rizs,
1 ek Mirodenia ételízesítő,
bors,
kapor,
2 púpozott evőkanál liszt,
3 dl tejföl,
ecet

A rizst jól összedolgozzuk a darált hússal, a sóval és a borssal és megtöltjük vele a megmosott, kicsumázott paprikákat. Fazékba rakjuk, melléje tesszük a fokhagymát majd felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi (kb 1 liter). Beletesszük az ételízesítőt és feltesszük főni.
Amikor kész kivesszük a paprikákat, a levet leszűrjük majd hozzáadjuk a tejföllel csomómentesre kavart lisztet, a kaprot és kiforraljuk. Egy kis ecettel ízesítjük. Végül visszatesszük bele a paprikákat.
Friss kenyérrel vagy natúr krumplival tálaljuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések