Meggykompót
meggy,
cukor
A meggynek eltávolítjuk a szárát, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk.

Ezután óvatosan, hogy ne nyomjuk össze a szemeket, tiszta befőttesüvegekbe tesszük és beleöntjük a magozás közben kifolyó meggylevet is. Rászórjuk a cukrot (720-as üvegbe 3-4 ek, 370-es üvegbe 1-2 ek) és felöntjük annyi hideg vízzel amennyi ellepi a szemeket. Jól rácsavarjuk a kupakokat majd felfordítjuk, hogy megnézzük nem szivárognak-e. Ezután az üvegeket egy vastag aljú edénybe tesszük és háromnegyedéig felöntjük vízzel.
Lassú tűzön felforraljuk, majd kis lángon 20-30 percig gyöngyözni hagyjuk. A üvegeket másnapig a vízben hagyjuk kihűlni. Ezután megtörölgetjük és sötét, hűvös helyre tesszük.
Figyelem! Egyforma méretű üvegeket használjunk, hogy a dunsztolás során egyidőben tudjanak átforrósodni.
Figyelem! Egyforma méretű üvegeket használjunk, hogy a dunsztolás során egyidőben tudjanak átforrósodni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése