Részeges báránycomb vörös áfonyával töltve
Hozzávalók
1 hátsó báránycomb, kb 1,5-2 kg-os,
2-3 ek prézli,
2-3 marék aszalt vörös áfonya,
1 fej fokhagyma,
1-2 ek olívaolaj,
só,
bors,
kakukkfű,
2-2,5 dl sör
A báránycombot kicsontozzuk és helyenként bevagdossuk, hogy tudjuk jól kiteríteni. Megfűszerezzük a sóval, borssal, kakukkfűvel majd meghintjük a prézlivel és rászórjuk a vörös áfonyát és 2-3 cikk vékonyra szeletelt fokhagymát.
A báránycombot kicsontozzuk és helyenként bevagdossuk, hogy tudjuk jól kiteríteni. Megfűszerezzük a sóval, borssal, kakukkfűvel majd meghintjük a prézlivel és rászórjuk a vörös áfonyát és 2-3 cikk vékonyra szeletelt fokhagymát.

Ezután feltekerjük és megkötözzük. Megkenjük olívaolajjal és bedörzsöljük a fűszerekkel. Sütőzacskóba tesszük, melléje tesszük a többi fokhagymacikket héjastól és ráöntjük a sört.

A zacskót lezárjuk és egy sültes tálba helyezzük. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Ez kb 1,5 óra. Az utolsó 10 percben kivágjuk a zacskót és a szafttal néhányszor meglocsoljuk a hús.
Szeletelés előtt 10-15 percet pihentetjük.
Bármilyen krumpliköret, párolt zöldség vagy saláta talál hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése