Töltöttpaprika-leves bárányhússal

Hozzávalók
400 g darált bárány vagy juhhús,
90 g rizs,
só,
fehér bors,
csombor,
őrölt szerecsendió,
4 közepes zöldpaprika,
2-3 cikk fokhagyma,
1 fej hagyma,
2 közepes murok,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 vékony szelet zellergumó,
ecetes tárkony,
1 evőkanál liszt,
1-2 ek olaj

A rizst jól összedolgozzuk a darált hússal, a sóval, a borssal, a csomborral, a szerecsendióval és megtöltjük vele a megmosott, kicsumázott paprikákat. Ha marad egy kevés a húsból formázzunk belőle gombócokat. Fazékba rakjuk, melléje tesszük a megpucolt zöldségeket, a vékonyra szeletelt fokhagymát és felöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi. Megsózzuk és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
A lisztből az olajjal világos rántást készítünk, megfuttatjuk rajta a tárkonyleveleket majd levessel felöntjük és csomómentesre kavarjuk. Ráöntjük a levesre és összefőzzük. Ha szükséges ecettel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések