Sült disznólapocka grillezett ananásszal és joghurtos zöldbors-mártással

Hozzávalók
(2 személyre)

2 szelet disznó lapocka,
só,
bors,
1 ek olívaolaj
4 szelet érett ananász,
2 ek zöldbors-konzerv,
1 kk vaj,
1 dl víz,
1 csapott ek kukoricakeményítő,
1,5-2 dl natúr joghurt,
só,

Az ujjnyi vastag hússzeleteket húspuhító eszközzel megszurkáljuk majd sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és néhány órát hűvös helyen pácoljuk.
A mártáshoz a lecsöpögtetett zöld borsot kevés vajban megfuttatjuk, felöntjük a vízzel és felforraljuk. A keményítőt csomómentesre kavarjuk a joghurttal, ráöntjük a zöld borsra és besűrítjük.
A hússzeleteket forró serpenyőben, oldalanként 2,5-3 percet sütjük.
Az ananászt megpucoljuk, majd kb 1 cm vastag karikákra vágjuk. Vékonyan megolajozott, forró grillserpenyőben a szeletek mindkét oldalát karamellizáljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Készíthetjük nyakas karajjal, disznócombbal vagy marhahátszínnel is.
Ha nincs zöldbors-konzervünk, akkor szárított szemes zöld borsból is készíthetjük a mártást. Ebben az esetben a borsszemeket kicsit nyomjuk szét mielőtt a vajba tennénk. Picivel több vizet használjunk és kb 10-15 percig főzzük a szemeket, hogy megpuhuljanak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések