Szarvasgombás csirke mentás barackmártással és citromfüves kuszkusszal

Hozzávalók
(4 személyre) 4 felső csirkecomb
a páchoz
2 ek olívaolaj,
pár csepp szarvasgombás olaj,
só,
őrölt zöld bors,
majoránna,

a barackmártáshoz
50 dkg érett sárga- vagy őszibarack,
1 ek vaj vagy ghí,
1 ek méz,
1 dl fehérbor,
só,
fehér bors,
csipetnyi szerecsendió,
1 kk reszelt gyömbér,
1 kk apróra vágott friss mentalevél,
1 ek étkezési keményítő,
1/2 dl natúr joghurt

a körethez
1 csésze (2,5 decis) kuszkusz,
1 csésze forró víz,
1 ej vaj vagy ghí,
1 kk só,
bors,
1 kk apróra vágott citromfű

A csirkecombokat kicsontozzuk és ahol vastagabb bevagdossuk, hogy tudjuk kb ujjnyi vastagra szétteríteni. A páchoz összekavarjuk a hozzávalókat és jól bekenjük vele a húsokat. Fóliába csomagolva, hűvös helyen pácoljuk néhány órát, de lehet egy éjszakán át is. Felforrósított serpenyőben vagy grillezőedényben megsütjük.

A habzásig forrósított vajban megolvasztjuk a mézet, beleforgatjuk a lehéjazott, feldarabolt barackot majd a fehérborral felöntjük és fűszerezzük. Néhány percig forraljuk, hogy a barackdarabok megpuhuljanak majd a joghurttal kikevert keményítővel besűrítjük.

A vizet felforraljuk a vajjal, beleöntjük a kuszkuszt, fűszerezzük majd lefedjük és 5-10 percet állni hagyjuk. Tálalás előtt villával fellazítjuk.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések