Pirított sertéslapocka fahéjas almamártással
500 g sertéslapocka,
1 kis darab friss gyömbér,
3 cikk fokhagyma,
fél citrom reszelt héja,
fél citrom leve,
őrölt fehér bors,
só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
3 db nagy alma,
1 ek liszt,
kb 2 dl főzőtejszín
1 ek liszt,
kb 2 dl főzőtejszín
Egy kevés olajon a kockára vágott sertéslapockát kavargatva addig pirítjuk amíg kicsit megpörkölődik. Ezután hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a reszelt citromhéjat, sózzuk, borsozzuk és néhány percig tovább pirítjuk. Ezután egy kis vizet öntünk rá, lefedjük és hagyjuk párolódni.
Amikor a hús megpuhult rádobjuk a megpucolt, felkockázott almát, ráöntjük a citromlevet, rászórjuk a fahéjat és néhány perc alatt puhára pároljuk. Végül a csomómentesre kavart liszttel és a tejszínnel behabarjuk és összerotyogtatjuk.
Szegfűszeges párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése