Sütőben sült rántott csirkecomb gránátalma csatnival

Hozzávalók
(4 személyre)
4 felső csirkecomb,
só,
bors,
mustár,
liszt, tojás, prézli, olaj a panírhoz,

a gránátalma chutneyhoz
1 nagy vagy 2 kisebb gránátalma (kb 400 g),
1/2 savanykás alma,
1 közepes lila hagyma,
1 kis darab gyömbér,
3 ek almaecet,
1 ek méz,
só,
fehér bors,
1 mokkáskanál őrölt koriander,
1 mokkáskanál őrölt mustármag,
olívaolaj,

A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és néhány órát hűvös helyen pihentetjük. Panírozás előtt mindkét oldalukat megkenjük mustárral majd bepanírozzuk. Az egyetlen eltérés a szokásos panírozástól az, hogy a prézlihez egy kis olajat keverünk, épp annyit amennyitől átnedvesedik, de még nem tapad össze. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb 15-20 perc).
A csatnihoz egy serpenyőbe olajat forrósítunk és elkezdjük dinsztelni benne az apróra felkockázott hagymát. Amikor már üveges hozzátesszük a reszelt gyömbért és a reszelt almát. Fűszerezzük és addig pároljuk amíg a hagyma puha lesz. Ha szükséges egy kis gyümölcslevet (alma, gránátalma vagy narancs) teszünk hozzá. Amikor  a hagyma megpuhult hozzáadjuk az almaecetet és a mézet és pár percig főzzük. Végül beletesszük a gránátalma magokat, összekeverjük és összerottyantjuk.
Krumplipürével vagy natúr krumplival tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések